Branddetectie

Kijk eens rond in uw straat, hoeveel huizen hebben er al een inbraakalarmsysteem? Hoeveel hebben er al een camerabewakingssysteem? Véél… Maar hoeveel woningen hebben er al Europees gekeurde en gecertificeerde rookdetectors hangen(bekabeld of draadloos) en op de juiste plaats?

Wist u dat het plaatsen van rookdetectors op muren of in de hoeken van het plafond er voor zal zorgen dat er net later verwittigd zal worden? Rookdetectors zullen het begin van een brand signaleren, waardoor u zich veilig uit uw woning of bedrijf kan begeven.

Waar we véél te weinig bij stilstaan is de kwaliteit van rookdetectors… Vanaf welk rookniveau wordt er gealarmeerd? Hoe lang gaat de batterij mee? Gaat de detector zichzelf om x-tijd controleren of hij nog goed werkt?

Een goede branddetector of branddetectiesysteem heeft een bepaalde prijs maar daarvoor krijgt u wél correct materiaal dat zijn werk doet op het moment dat het belangrijk is.

Een rookdetector zal nooit een brand kunnen voorkomen maar het zal u, uw kinderen, familie, personeel of klanten op tijd kunnen verwittigen, een evacuatie kan direct starten en iedereen kan zich veilig stellen. Op het einde van de dag is dat uiteindelijk nog steeds het belangrijkste, ondanks alle materiële- en emotionele schade had het toch erger kunnen zijn.

Wees het risico voor en investeer nu in een goed systeem waardoor u zeker een veilige bent. Of u nu de deur van uw bedrijf achter u sluit, u bent thuis of gaat slapen.

De plaats van een rookdetector is zéér belangrijk. Als u er nu één koopt van 5 euro of van 500euro. Indien hij niet correct werd geplaatst, hebt u een vals gevoel van veiligheid.

We moeten stilstaan dat er nu meer elektrische toestellen zijn dan vroeger. We gebruiken misschien meer stekkerblokken en verzwaren zo het elektriciteitsverbruik op dat circuit. Hoeveel tablets of smartphones worden opgeladen in de slaapkamer? Hoeveel keer laat u uw oplader insteken? Hoeveel computers of printers blijven opstaan? …. Dit zijn allemaal zaken die een potentiele brand kunnen starten.


Voor een deskundig en correct advies met vrijblijvende offerte kan u me steeds contacteren!