Toegangscontrole

Het woord zegt het zelf, het controleren van de toegang. Bij particulieren gebeurt dit hoofdzakelijk met videofonie al dan niet uitgebreid met een professioneel camerabewakingssysteem.

Bij KMO’s of grote bedrijven gaat het eerder over bepaalde mensen die wél of net géén toegang krijgen tot een bepaald gebouw of een bepaald gedeelte ervan.

Er zijn 3 grote groepen waaronder we dit kunnen verdelen:

Badges

hiervoor kan je een sleutelhanger gebruiken of kaart, dit wordt in de meeste zaken toegepast. Het heeft ook nadelen, de badge kan doorgegeven worden aan collega’s, verloren geraken of zelfs worden gestolen.

Codes

een systeem van codes wordt nog weinig toegepast en kan best enkel binnen in uw gebouw gebruikt worden. Buiten raad ik het ten zeerste af omdat andere, met slechte intenties of niet, mee kunnen kijken welke code het is en daarvan misbruik maken.

Vingerafdruk

dit heb ik enkel nog maar moeten toepassen bij grote bedrijven hoger risico gebouwen of zones. Een vingeradruk is niet na te maken, een badge kan eenvoudig gestolen worden en een code kan makkelijk worden ‘afgekeken’.

Met vingerafdruk kan er ook een ‘paniek-vinger’ ingelezen worden. Indien u onder dwang de toegang dient te verschaffen, gebruikt u deze vinger. De toegang wordt verleend maar achterliggend kan er wel een noodsignaal worden verzonden naar bv. de aanwezige securitydienst.


Voor toegang hekken, parkings zijn er ook speciale toepassingen. Een badge lezer met een leesafstand van 1.5meter kan er voorzorgen dat u niet altijd uit de raam van uw wagen moet hangen of uit het voertuig dient te komen om toegang te krijgen. Anders plaats ik een gsm ontvanger, u belt naar een opgegeven nummer en de hekken, slagboom,… gaat open. En er wordt u geen telefoonkost aangerekend!

Voor bankkantoren kunnen we zelfs toegang geven voor enkel uw klanten. Klanten met een kaart van een ander bankkantoor krijgen geen toegang. Wanneer wel en niet? Dan kunnen we samen instellen.

Bel me op voor meer informatie.