Veiligheidssloten

Veiligheid begint bij uzelf, de juiste gewoontes hebben bij het verlaten van de woning.

Al bent u maar even weg, trek uw deur dan niet alleen dicht maar draai ze ook op slot.

Een slot bestaat uit verschillende onderdelen:
  • Dagschoot dit is het gedeelte dat meebeweegt met uw klink
  • Nachtschoot het gedeelte dat uit uw slot komt van zodra deze wordt vast gedraaid
  • De cilinder het deel waar u uw sleutel in plaatst en waarmee u de deur op slot draait.De dagschoot dient enkel maar om uw deur gesloten te houden, het bied geen weerstand. Het is zelfs eenvoudig mogelijk om met een hard stukplastiek uw deur te openen. Draai daarom altijd uw deur op slot dit gedeelte draait dieper vast in de omlijsting waardoor openen niet meer gaat.


Verder moet uw cilinder eens goed bekeken worden. Steekt uw slot wat uit aan de buitenkant ?A l vanaf 2mm is het mogelijk om het slot af te breken!

Ook kan er best gekeken worden naar een veiligheidsrozet, het afdekplaatsje rond uw cilinder, als dat langs de buitenzijde met enkele vijsjes vast zit is het nog steeds mogelijk om een slot af te breken aangezien je dit eenvoudig kan afhalen. Een veiligheidsrozet zit langs de binnenkant van de deur vast geschroefd en kan dus langs buiten niets aan gebeuren.

Maar een veiligheidscilinder is nodig om uw deur optimaal te beveiligen, een klopsleutel of uitboren, afbreken wordt hierdoor zéér moeilijk. Contacteer me voor een vrijblijvende opmeting en offerte.